HockeyNews
PLUS

Krisen fortsätter: ”Det suger rent ut sagt”

(4489) Linus Fröberg
Bildbyrån

Publicerad: 18 oktober 2018

FacebookXWhatsApp

Målen fortsätter att lysa med sin frånvaro för Växjös del. I 4–0 förlusten mot HV71 hade laget noll skott från innersta slottet, där de flesta målen görs. 

– Nej, det är ju inte bra nog, så enkelt är det, säger forwarden Linus Fröberg. 

Offensiven fortsätter att gå i stå för Växjö, som blev nollade i säsongens första Smålandsderby.

– Det är tufft. Det suger rent ut sagt. Även om jag tycker 4–0 var lite hårt, så spelar vi inte nog bra för att vinna matchen. Det är för dåligt helt enkelt, säger lagets forward, Linus Fröberg. 

Hur frustrerande är det att inte se puckarna gå in?

– Det är samma där. Det suger. Vi har chanser, jag har två stycken två mot ettor där jag passar pucken istället för att skjuta. Det är kanske det vi måste göra i ett sånt här läge. Vi måste spela mer rejält och enklare, säger han och fortsätter: 

– Sen hade vår lina två i stolpen där i sista perioden, så det är tufft. Vi jobbar för fullt på att det ska trilla in lite puckar.

Beror det på självförtroendet?

– Jag vet inte. Jag tror inte det. Även om det har gått tufft, så tror jag de flesta ser att vi har ett jävligt bra lag. Alla lag har dippar under en säsong, för oss handlar det bara om att ta oss ur den så snabbt så möjligt. Det kan inte gå sämre, säger han.

För egen del är han en av få offensiva spelare som levererat poäng för Växjö i inledningen, men än så länge är han inte riktigt nöjd med sitt och lagets spel. 

– Det har varit upp och ner. Jag kan göra bättre. Idag går våran lina minus tre, även om jag tycker det är riktiga skitmål om jag får säga det rakt ut. Sen får de ett i öppen kasse, så det går inte och göra så mycket åt det.

– Vi skapade lägen och hade ganska bra tryck mot mål i tredje perioden. Som jag sa, vi hade två i stolpen och hade de gått in hade matchen sett annorlunda ut. Det är hårt när det studsar emot såhär, vi är inte tillräckligt bra just nu, och det gäller även för min del. 

Om man kikar på den avancerade statistiken från SportlogiQ har laget haft fina siffror i inledningen, men mot HV71 hade laget inte ett enda skott från innersta slottet, där de flesta målen görs.

– Nej, det är ju inte bra nog, så enkelt är det. Det är någonting vi får kolla på. Som jag sa innan, hade jag skjutit när vi kom två mot ett hade vi haft skott i skottsektorn. Det är små saker som avgör. Noll skott där ifrån är inte bra nog, och det är något vi måste ta tag i helt klart, säger han. 


Matchfakta

Växjö – HV71 0-4 (0-1,0-2,0-1)
0–1 03:05 Robin Figren (Kristofer Berglund, Anton Bengtsson)
0–2 25:58 Mattias Tedenby (Markus Ljungh, Markus Lauridsen)
0–3 38:47 Simon Önerud (Christoffer Törngren, Christoffer Persson)
0–4 53:45 Markus Ljungh (Mattias Tedenby, Martin Fehervary)
Skott: 23–22 (8-5,4-8,11-9)
Utvisningar: VLH 3X2 HV71 4X2
Publik: 5548

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!